XERRAIRES DE FIRA A LA PRESIDENCIA CATALANA

CURRICULUM VITAE

Els curriculums oficials de les wikis dels candidats per a esdevenir President de Catalunya. El comú denominador : la majoría té uns estudis que mai va exercir, i tota la seva vida ha estat lligada a viure de la política, com hereus d'aquells que els van posar. No saben què es treballar ni menys encara suportar la tiranía i l'esclavatge laboral espanyol per un salari miserable. Son de la clase de salvadors de la pàtria per decret diví... de qui calgui...


Candidat de CIU, Artur Mas i Gavarró, va nèixer a Barcelona e 31 de gener de 1956. Fill gran de quatre germans (dos nois i dues noias)d'una familia d'empresaris de la indústria textil de Sabadell (per parte de mare i de la indústria metal.lúrgica del Poblenou per part de papá amb els diners a Lichteinstein. Cursà estudis al Liceu francès de Barcelona i a l'Aula Escola Europea. Posteriorment es llicencià en Ciencies Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Està casat amb la polaca Helena Rakòsnik des de l'any 1982 i tenen tres fills : Patricia, Albert i Artur.
A l'any 1982 , amb 26 anys, Artur Mas va ser col-locadet a dit al sector públic com a col.laborador en el Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya en la promoció exterior i la captació d'inversions estrangeres per a Catalunya. Va ser cap del Servei de Fires a més de director general de Promoció Comercial.
Artur Mas va ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona (1987-1995) i diputat al Parlament de Catalunya desde 1995. Aquest any va ésser nomenat conseller de Política Territorial i Obres Públiques, pel llavors President de la Generalitat, Jordi Pujol, càrrec que va ostentar fins 1997, quan va ser nomenat Conseller d'Economía i Finances, substituint Macià Alavedra.
El novembre de 2000 es va celebrar l'11è Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya a Cornellà de Llobregat, sota el lema Avancem amb tu. Pere Esteve deixà la secretaría general de Convergència i en el seu lloc va ser escollit Artur Mas. Per primera vegada va assolir el càrrec de secretari general de CDC que revalidà en els congressos de 2004 i 2008.
Resumint: un fatxenda de papá que sempre ha viscut de la política a l'ombra de l'oligarquía a la que pertany.


Candidat de PSC: Pere Navarro i Morera, nascut a Terrassa, el 23 de Novembre de 1959, es l'actual alcalde de Terrassa. Es llicenciat en Biología per la Univeritat Autònoma de Barcelona (UAB) i militant del PSC des del 1977. Està casat i té dues filles. Des del 17 de desembre de 2022 és el Primer Secretari del PSC.
Militant del PSC des del 1977, començà la seva militancia a l'Institut Arraona i la va seguir a la universitat, És un dels fundadors de la Joventut Socialista de Catalunya a Terrassa i l'any 1982, amb 23 anys fou el responsable de la campanya per a les eleccions de l'any següent. A l'any 1983 va integrar les llistes del PCC a les eleccions generals.
L'any 1987, amb 28 anys entrà com a regidor de l'Ajuntament de Terrassa com a adjunt de la regidoría d'Urbanisme. Quatre anys més tard va ser president del Districte 5. Al 1994 ocupà el càrrec de Primer Secretari del PSC de Terrassa i l'any següent ocupà la regidoría de Participaciò ciutadana i Joventut. Més endavant, al 1998 ocupà la regidoría de Cultura. L'any 1999 va ser nomenat quart tinent d'alcalde gràcies a un pacte ICV-EUiA i ERC, resultat que repetí l'any 2007. El 2011, desprès dels resultats del seu partit a les Eleccions Generals Espanyolas , es presentà com a candidat per a dirigir el PSC. El 17 de desembre del 2011, en el 12è congrés del partit al Palau de Congressos de Catalunya, fou elegit secretari del PSC amb el 73,06% dels vots.
A principis de setembre del 2012 va apartar de certs llocs de responsabilitat diversos membres del sector dit catalanista del partit com ara la vallenca Laia Bonet Rull. Uns quants dies abans de la Manifestació "Catalunya, nou estat d'Europa" va anunciar que l'acte no sería una gran manifestació independentista.


Candidat de ERC : Oriol Junqueras i Vies, nascut a Barcelona l'11 d'abril de 1969, és un historiador i polític català. És alcalde de Sant Viçens del Horts i d'ençà el 17 de setembre de 2011 ocupa el càrrec de president d'Esquerra Republicana de Catalunya.
Es llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en História del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona La seva tesi portà per títol "Economía i pensament econòmic a  la Catalunya de l'alta edat moderna" i analitzaba el naixement del pensament econòmic modern en el Mediterrani occidental establint els para.lelismes oportuns amb el pensament anglès i castellà de les primeres dècades del segle XVI.
Actualment és professor agregat al departament d'historia moderna i contemporània de la UAB. Ha col.laborat en diferents mitjans de comunicació, com ara en els programas "En Guàrdia" i "El nas de Cleòpatra" de Catalunya Ràdio, en els programes de "Minoria absoluta" i "Tu Diràs" de Rac ! i en el programa "El favorit" de TV3.
És promotor de la plataforma Sobirania i Progrés. des del 16 d'abril de 2008, just un any després que s'estrenés a la xarxa el diari digital directe!cat, va agafar el relleu Joan Camp en la direcció d'aquest mitjà electrònic d'informació i actualitat.
El 26 de gener de 2009 l'executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya ratificà la seva candidatura com a cap de llista del partir per a les eleccions europees de 2009, previstes pel 7 de juny. Tot i ser regidor d'ERC a l'Ajuntament de Sant Viçens del Horts integra les llistes com a independent. Finalment aconsegueix ser diputat en el Parlament Europeu per coalicó Els Verds-Aliança Lliure Europea.
L'11 de juny de 2011 es va convertir en alcalde de Sant Vicenç dels Horts, després de rebre els vots de la candidatura que liderava, "Junts per Sant Vicenç, vicentins pel canvi (ERC- EUiA i CIU) deixant el PSC, la llista més votada a les eleccions municipals del 22 de maig, a la oposició. Des del 17 de setembre és el president d'Esquerra Rupublicana.


Candidat de ICV: Joan Herrera i Torres, nascut a Barcelona l'any 1971. És llicenciat en Dret per la Universidad de Barcelona, especializat en temas de dret urbanístic i dret del medi ambient, amb un postgrau a la Universidad Pompeu Fabra. Ha col.laborat en un despatx jurídic especializat en Medi Ambient i Territori.
Participa a Iniciativa per Catalunya Verds des del 1991 quan va començar a militar al districte de Sant Martí, va ser col.locat de coordinar el grup de Joves de Sant Martí per passar després a ser Coordinador de la ciutat de Barcelona. Ha estat Coordinador Nacional de Joves amb Iniciativa des del 1996 fins al 2000. Sota la seva direcció l'organització juvenil es va definir com a ecosocialista, definició que posteriorment també assumiría com a propia l'organització política de referència de JIC, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). A més va ser candidat a les eleccions generals del 1996 així com a les municipals del 95 i les autonòmiques del 99.
A la 6a Assemblea Nacional, el novembre del 2000, va ser designat portaveu de la formació ecosocialista, i també responsable de Moviments Socials, fins al gener de 2004.
Al 2004 va encapçalar la llista d'ICV-EUiA) al Parlament español. Desde l'inici de la VIII Legislatura (març de 2004) és portaveu del grup parlamentari d'izquieda Unida-Iniciativa per Catalunya en el Congrés del Diputats. Ha estat portaveu d'IU-ICV en aquesta legislatura en  comissions de Medi Ambient, Energía. Ha estat ponent, entre altres, de la llei de Memoria Històrica.
El gener de 2007 va ser escollit vice-president d'ICV. Des de la novena assemblea de ICV celebrada a Sabadell el novembre de 2008, és Secretari de la formació.
A l'abril de 2007 va ser triat vicepresident d'ICV. Va encapçalar la candidatura d'ICV a les elecciones generals de març de 2008. Actualment és diputat i portaveu d'ICV al Congrés.


Candidata del PP: Alicia Sánchez-Camacho Pérez, nascuda el 22 d'abril de 1967 a Barcelona, és l'actual presidenta del PP català des del 6 de juliol de 2008. És llicenciada en Dret, amb màster en Administració pública i jutgessa substituta malgrat que mai hagi exercit.
Els endolls d'Alicia Sánchez-Camacho son també precoços : va ser diputada autonòmica per la circumscripció de Barcelona i portaveu del PP català. Va ser Subdirectora general de Formació, directora de l'institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball mentre Javier Arenas era ministre de Treball i Afers socials, Subdirectora general de Formació Professional, consellera laboral de l'ambaixada espanyola als Estas Units i Delegada internacional en l'Organització de els Estats Americans. Tots puestos a dit.
En la actualidad és senadora per designació autonómica-digital (a dit) en representació del PP a Catalunya. A la cambra alta exerceix de portaveu de Treball i Immigració del grup popular, així com de vocal en les comissions d'interior i comunitats auònomas, sense que mai hagi intervingut en res.
També ha estat presidenta del Partit Popular de Girona. Va ser candidata alternativa de Mariano Rajoy com consens davant les candidatures presentades inicialment per presidir el Partir Popular de Catalunya, guanyant amb un ajustat marge -malgrat el padrinatge- davant l'altra candidatura del partit, Montserrat Nebrera.
Al maig de 2008 és designada al costat de María San Gil i José Manuel Soria, membre de la comissió redactora de la ponència política del XVI Congrés nacional del PP, celebrada al juny d'aquest mateix any, ponència que precipitaría la sortida unilateral de Sant Gil del PP basc.
Durant el XII Congrés Autonòmic del Partit Popular de Catalunya, celebrat els dies 5 i 6 de juliol a Barcelona, és proclamada nova presidenta regional.


Candidat de Ciutadans : Albert Rivera Díaz, nascut a Barcelona el 15 de Novembre de 1979, és advocat i president de Ciutadans. És llicenciat en Dret per ESADE (jesuïtes) i té un postgrau en Dret Constitucional.
Alumne de Francesc de Carreras, catedràtic constitucionalista i impulsor de la platadorma cívica Ciutadans de Catalunya que va donar origen a Ciutadans. Un cop llicenciat, va ser col.locat als serveis jurídics de La Caixa, de la qual va obtenir una excedència per poder preparar les eleccions autonòmiques de 2006, amb 27 anys.
És president de Ciutadans - Partit de la Ciutadania des del 9 de juliol de 2006 i va ser candidat a president de la Generalitat de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2006. Un element notori de la seva campanya va ser el cartell de campanya del seu partit en el qual va aparèixer nu. En les eleccions, va obtenir una acta de diputat autonòmic per la provincia de Barcelona (seu partit va obtenir tres diputats), per la cual cosa va aconseguir fer entrar el seu partit al Parlament català com a sisena força política.
Poc després de les eleccions, el novembre de 2006, el Periódico de Catalunya, citant com a font els arxius del Partit Popular, va afirmar que Rivera havia ingressat en les joventuts d'aquest partit al juny de 2003, amb 23 anys, i que va estar afiliat durant tres anys, en un període anterior a la fundació de Ciutadans.
Després d'un procés d'eleccions primàries dins del partit que ell controla. Albert Rivera va ser confirmat com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, per les elecciones catalanes del 2010. En les llistes per a les eleccions autonómiques catalanes del 2012, Albert Rivera encapçala la llista per Barcelona.


Candidat SI : Alfons López Tena, nascut a Sagunt, País Valencià, el 7 de desembre de 1957, llicenciat en Dret per la Universitat de València i notari des de 1983, és diputat del Parlament de Catalunya per Solidaritat per la Independència.
Ha estat vocal del consell General del Poder Judicial espanyol, ha exercit com  a notari a Tàrrega (1983-1985), Xàtiva (1985-1988) i Barcelona (1988-1999). Va ésser fundador i Vicepresident del Fòrum Notarial de Catalunya fins el 1999. Va ésser militant de Convergència Democràtica de Catalunya des del 1989 fins el 2010, quan va fundar Solidaritat Catalana per la Independència. Anteriorment havia estat Conseller General del Poder Judicial españyol a proposta de CIU. L' agost va crear, amb l'Hèctor López Bofill, el Cercle d'Estudis Sobiranistes, actualment n'es el president.
Començà com a notari de Tàrrega, Xàtiva i Barcelona. Fundador i directiu de la Subcomissió Jovenívola de l'Ateneu Mercantil i de la Falla King Kong. A la Facultat de Dret de València, fundà la Junta Democràtica i del Consell de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencà. També ha sigut fundador i directiu de Fòrum Notarial, la Societat Catalana d' Estudis Jurídics, pertanyent a l' Institut d'Estudis Catalans, i la Fundació Catalunya Oberta (de CIU). President del Centre Comarcal de Cultura de l'Urgell.
Membre del Consell Social de la Facultat de Dret de la Universitat Ramón Llull- ESADE, d'Òmnium Cultural, del Grup Hayek, de Barcelona 2020, i del consell assesor d'Acció Cultural del Pais Valencià. Ha estat president de la Sectorial de Justicia, vicepresident d'Esquerra de l'Eixample, i conseller  nacional de Convergència Democràtica de Catalunya. Forma part del Comité Executiu de la Internacional Organisation for Judicial Training, i ha constituït la Comissió de la Veritat per investigar els crims de la dictadura al País Valencià.
Nomenat a proposta de CIU pel Congrés del Diputats, vocal del Consell General del Poder Judicial, on s'integra en les Comissions d'Escola Judicial, Relacions Internacionals, Igualtat de Gèner, i de relacions amb el Ministeri de Justicia i les Comunitats Autònomes.
L'Agost del 2007 va anunciar, juntament amb l'escriptor Hèctor López Bofill, llavors proper a ERC i posteriormente cap de llista de Solidaritat Catalana a Tarragona a les elecciones catalanes del 2010, la creació del Cercle d'Estudis Sobiranistes, un espai de debat per explorar els diversos aspectes del camí de Catalunya capa a la consecució d'un Estat propi.
El juliol del 2010 va crear, juntament amb Laporta i Uriel Bertran, el partir Solidaritat Catalana per la Independència, que tenía previst presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per la tardor de 2010. En aquell moment va deixar d'ésser militant de Convergència Democràtica de Catalunya. A les elecciones primàries de Solidaritat Catalana per la Independència, celebrades el 4 de setembre de 2010, va ser escollit número dos en la llista per la circusmcripció de Barcelona, i el 28 de novembre fou escollit diputat.

  

Catalunya, comtat gran!!, qui t'ha vist tan rica i plena!!...

Bon cop de falç!!...Ana Berges Estellés
Fuentes: Agencia Sirius- Wikipedia